Έρευνα και καινοτομία

Η εταιρεία μας , χαράκτης της οδού που οδηγεί σε ένα μέλλον αυτόνομο ως προς τη χρήση ενέργειας και από τους πρωτοπόρους στην τεχνολογική ανάπτυξη των ηλιακών θερμοσιφώνων προχώρησε στην παραγωγή ενός καινοτόμου προϊόντος κομπακτ, του LOW PROFILE SYSTEM. Το νέο μας ηλιακό σύστημα κομπακτ αποτελεί ένα συνδυασμό θερμικού ηλιακού συστήματος βεβιασμένης κυκλοφορίας και παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος για κάλυψη μικρών αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας. Με λίγα λόγια τα πλεονεκτήματα του νέου πρωτοποριακού ηλιακού συστήματος κομπακτ Low Profile στην παγκόσμια αγορά είναι τα εξής:

1. Ο ηλιακός συλλέκτης του συστήματος μπορεί να τοποθετηθεί ως και 15 μέτρα μακριά από το μπόιλερ.

 

2. Σε σχέση με άλλο σύστημα βεβιασμένης κυκλοφορίας (λειτουργία με κυκλοφορητή) δεν καταναλώνει ΚΑΘΟΛΟΥ ηλεκτρικό ρεύμα (εξοικονομεί 90 – 130 KWh/έτος μόνον από αυτή τη λειτουργία).

 

3. Έχει την δυνατότητα να λειτουργήσει σε κατοικία που δεν έχει ρεύμα ή ακόμα σε περιοχές όπου οι διακοπές ρεύματος κάνουν συχνά την εμφάνισή τους.

 

4. Ο βαθμός απόδοσης του LOW PROFILE κομπακτ είναι υψηλότερος από ένα κλασσικό θερμοσιφωνικό σύστημα διότι μπορεί να εκμεταλλευτεί ακόμη και την θερμοκρασία περιβάλλοντος.

 

5. Διατηρεί το ζεστό νερό σε σχέση με άλλο σύστημα διότι το μπόιλερ είναι κλεισμένο στο χώρο που βρίσκεται πίσω από το συλλέκτη (συνθήκες περίπου του παταριού).

 

6. Η λειτουργία μεταξύ του μπόιλερ και του συλλέκτη είναι αυτορυθμιζόμενη με συνέπεια την αποφυγή ηλεκτρονικών βλαβών σε σχέση με άλλο σύστημα βεβιασμένης κυκλοφορίας.

 

7. Λόγω όγκου έχει μικρή αντίσταση στον άνεμο και δεν χρειάζεται στήριξη επί του εδάφους.

 

8. Η αισθητική του επιβάρυνση είναι πολύ χαμηλή δίνοντας μας το πλεονέκτημα να το εντάξουμε σε κάθε αρχιτεκτονικό σχέδιο.

 

9. Με την προσθήκη του ανάλογου εξοπλισμού έχει την δυνατότητα να τροφοδοτήσει με φωτισμό την βεράντα, το κλιμακοστάσιο ή όποιο σημείο εμείς επιθυμούμε να διατηρούμε φωτιζόμενο.

 

10. Σε περίπτωση που η κατοικία διαθέτει κεραμοσκεπή ο συλλέκτης τοποθετείται επί αυτής και το μπόιλερ εσωτερικά της σκεπής ή στο υπόγειο ή αλλού αρκεί το μήκος της σωλήνας εισαγωγής – επιστροφής να μην είναι μεγαλύτερο των 15 με 16 μέτρων.

X
X